Gratis verzending vanaf 40.-Hulp & contact

Weetjes over thee

Deel dit blog

Alles wat je wilt en moet weten over thee.

Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld, een natuurlijk product dat al eeuwenlang wordt gedronken. Het is een warme drank gemaakt van de gedroogde jonge bladeren van de theeplant Camilla Sinensis. Van deze planten bestaan meer dan 100 verschillende soorten. Thee is een opwekkende en geurige drank en komt oorspronkelijk uit China.

Zo groeit thee

De theeplant is eigenlijk geen plant, maar een boom. Deze kan wel enkele honderden jaren oud worden en wel zo’n 17 meter hoog. In de theeplantages worden de planten zodanig gesnoeid dat ze zich ontwikkelen tot struiken wat het plukken van de blaadjes makkelijk maakt.

Thee en haar werking

Thee wordt al eeuwen gedronken om verschillende redenen. Een van de meest bekende en voornaamste redenen is voor de gezondheid van lichaam en geest. Tot op de dag van vandaag wordt thee in verschillende landen en verschillende culturen gedronken vanwege zijn gezonde werking op lichaam en geest.

Kruidenthee

Kruidenthee is een warme drank van enkel kruid of juist een melange van verschillende kruiden. Eigenlijk mag kruidenthee geen thee genoemd worden omdat de kruiden niet afkomstig zijn van de theeplant ‘Camellia sinensis’. In de prehistorische tijd aten rondtrekkende mensen planten om hun honger te stillen. Gaandeweg ontdekten deze mensen dat bepaalde planten een heilzame werking hadden en kruiden een lekkere smaak gaven aan hun voeding. Het waren de Egyptenaren die een hoogstaande kruidengeneeskunde ontwikkelden in de tijd van de farao’s. Hun ervaringen werden opgeschreven op kleitafels en papyrusrollen. 

Als geneesmiddel werd kruidenthee vanaf de 19e eeuw steeds belangrijker voor een groot deel van de bevolking. 

Tegenwoordig worden kruidentheemelanges om twee redenen gedronken: vanwege de smaak en vanwege de werking van de kruiden in het lichaam. De inhoudsstoffen zijn verschillend van kruid tot kruid. Voor ieder kwaaltje bestaat er namelijk wel een kruid. Het innemen van verschillende kruiden zorgt voor een evenwichtige en stabiele gezondheid. ​ Wees lief voor jezelf en zorg goed voor je lichaam. Wat je jezelf voedt en hoe je je van binnen voelt straal je uit!

Nu weet je alles over thee!

Vond je het leuk om deze blog te lezen? Laat dan een reactie achter en deel ‘m via social media. Dank je wel!

De waardering van www.theekraampje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 84 reviews.