Gratis verzending vanaf 40.-Hulp & contact

Thee en Zwangerschap

Deel dit blog

Geluk, dankbaarheid en blijheid want ik word binnenkort voor het eerst moeder, jeej! Voordat ik zwanger werd wist ik dat ik bepaalde kruiden beter kon vermijden tijdens een zwangerschap, maar ik wist nog niet precies welke. Zelf dacht ik dat onbeperkt thee drinken gewoon prima kon, maar daar ben ik wel op terug gekomen. Beter het zekere dan het onzekere, am I right? Ik ben mij hier dus echt goed in gaan verdiepen sinds ik zwanger ben. Ik heb veel gesproken met deskundigen en zelf onderzoek gedaan.

Zwarte thee bevat meer theïne dan groene thee 

Mag je thee drinken tijdens je zwangerschap?

Voldoende water drinken, en dus ook thee, tijdens de zwangerschap is sowieso goed. Het is lekker, gezond en je blijft goed gehydrateerd. Maar tijdens je zwangerschap en borstvoeding is het algemeen bekend om niet teveel cafeïne of theïne binnen te krijgen. Alle theesoorten die van de theeplant Camellia Sinensis afstammen hebben theïne in zich. In de theewereld wordt cafeïne ook wel theïne genoemd. In deze stoffen zit er geen verschil. Ter vergelijking; in thee zit drie keer minder de hoeveelheid cafeïne dan in een kop koffie, dus drink liever thee dan koffie tijdens de zwangerschap. De hoeveelheid theïne verschilt per theesoort. Zo bevat zwarte thee meer theïne dan bijvoorbeeld groene thee. Hieronder een handig lijstje met de hoeveelheid theïne in de verschillende theesoorten:

Hoeveelheid mg per kop 125ml Zwarte thee: 40 mg

Pu-ehr thee  40 mg

Oolong thee  30 mg Groene thee: 20 mg Witte thee: 10 mg Rooibos thee: 0 mg

Kruiden thee: 0 mg

Kruiden en rooibos thee komen niet van de theeplant

Ga voor kruiden of rooibos thee.

Kruiden en rooibos thee komen niet van de theeplant Camellia Sinensis en zijn dus vrij van theïne. Bovendien bevatten kruiden voedingsstoffen die positief zijn voor je gezondheid. 

Kruiden die goed kunnen tijdens de zwangerschap zijn bijvoorbeeld:

* Brandnetel: heeft veel goede bestanddelen die een goede aanvulling zijn op je voeding. * Gember: helpt bij ochtendmisselijkheid. * Kamille: kan helpen tegen maagklachten en werkt kalmerend.

* Citroengras: is net zoals kamille kalmerend. * Lindebloesem: is goed om te nemen bij een hoge bloeddruk en stress.

* Rozenbottel: zit vol vitamine C en andere goede stoffen en goed voor je weerstand.

Doe voorzichtig met kruiden zoals:

* Aloë Vera: heeft een laxerend effect en kan de baarmoeder irriteren. * Pepermunt: je kunt last krijgen van brandend maagzuur. * Rozemarijn: stimuleert de doorbloeding in het onderlichaam.

* Salie: kan baarmoederkrampen opwekken. * Venkel & Anijs: heeft een baarmoeder stimulerende werking bij veelvuldig gebruik. * Zoethout: heeft een bloeddruk verhogend effect.

Dit geldt voornamelijk bij inname van grotere hoeveelheden. Twijfel je toch? Vraag het vooral aan de deskundigen die je begeleiden tijdens je zwangerschap en doe vooral waar jij je prettig bij voelt!

Liefs, Ciska

De waardering van www.theekraampje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 87 reviews.